‘
Գնորդները պետք է ավելի շատ ուշադրություն դարձնեն «տգեղ» մրգերի եւ բանջարեղենի վրա, որոնք սովորաբար աղբանոցն են նետվում, հայտնում է Agence France-Presse-ը՝ վկայակոչելով ՄԱԿ-ի երկու կազմակերպությունների՝ Պարենի եւ գյուղատնտեսության կազմակերպության (FAO) եւ Շրջական միջավայրի ծրագրի (UNEP) ներկայացրած համատեղ ծրագրի շնորհանդեսը:
Ծրագրի անվանումն է՝ «Մտածիր-Կեր-Պահպանիր, ավելի քիչ սննդային մնացորդներ թող»:
Ավելի վաղ բրիտանական The Institution of Mechanical Engineers-ը վիճակագրություն է հրապարակել, համաձայն որի, աշխարհում արտադրվող պարենի 30-ից 50 տոկոսը անպիտանության պատճառով աղբանոցն է նետվում: Ընդ որում, դրանց արտադրության համար տարեկան շուրջ 550 միլիարդ խորանարդ մետր ջուր է ծախսվում:
ՄԱԿ-ում նկատել են, որ սննունդը դեն նետելը վնասակար է ինչպես տնտեսման տեսանկյունից, այնպես էլ շրջակա միջավայրի բարելավման: Բացի դրանից, դա էթիկապես ճիշտ չէ. այն ժամանակ, երբ աշխարհի որոշ երկրներում մարդիկ քաղցած են, մյուսներում «ավելորդ» սնունդը թափում են:
‘