‘
Հայաստանում կոնյակի արտադրությունը 2014 թվականին տարեկան կտրվածքով աճել է 4,3 %՝ մինչև 895.9 հազար լիտր: Այդ մասին նշված է Ազգային վիճակագրական ծառայության զեկույցում: Նշենք, որ հայկական կոնյակի իրացման հիմնական շուկաներն են` Ռուսաստանում և ԱՊՀ երկրներում: Գինու արտադրությունը հունվարին աճել է 23,5%՝ մինչև 361.5 հազար լիտր: Շամպայն գինիների արտադրությունն ավելացել է 4.6 անգամ՝ մինչև 21,5 հազար լիտր: Օղու և լիկյորի արտադրությունն աճել է 33.3%՝ մինչև 727.7 հազար լիտր: Գարեջրի արտադրության ծավալն ավելացել է 69.3%՝ մինչև 731,9 հազար լիտր:
‘